Naobuur onderzoekt de mogelijkheden van toekomstige openstelling

In het Nieuws is gemeld dat de bibliotheken vanaf maandag 11 mei weer open mogen. In Westerveld zal dat gefaseerd gebeuren en de planning voor Vledder is nog niet bekend.

Naobuur is aan het bekijken wat voor ons de mogelijkheden zijn, nog los van de bibliotheekopenstelling. Het lijkt volgens de regels lastig maar er zijn in de regelgeving uitzonderingen gemaakt voor sociale instellingen. We zijn nu aan het bekijken of daar voor ons mogelijkheden in zitten, waarbij er wordt afgestemd met Welzijn Mensen Werk (Paul van Os) en de Wijkagent die bij de gemeente informeert. Er is ook contact met de bibliotheek.

Uiteraard zullen we ons goed moeten voorbereiden op de 1,5 m samenleving en op onze bezoekers die meestal tot een kwetsbare doelgroep behoren. Maar ook het grootste deel van ons als vrijwilligers behoort tot de kwetsbare groep. Dus hoe gaan we dit doen als het mag, dat is een uitzoekklusje. Daarbij moet rekening worden gehouden met het bibliotheek bezoek tenzij we dat tijdelijk scheiden en met de aanwezigheid van Icare. Spreekuren van WMW en de wijkagent gaan ook tot de mogelijkheden behoren.

We laten van ons horen als er goede mogelijkheden zijn.

We gaan dus NU nog niet open.

Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.