Booster prik en QR code

Nu duidelijk is, dat wij nog niet van de beperkingen af zijn als gevolg van de corona maatregelen, kunnen we je dus voorlopig niet fysiek terzijde staan in de bibliotheek.

Wel bieden we mogelijkheden om je digitaal te helpen bij vragen en of problemen, zie daarvoor ook ons eerdere mailbericht.(seniorwebvledder@gmail.com)

Ook willen wij je graag via deze weg wijzen op actuele ontwikkelingen m.b.t. de computer, tablet en/of smartphone en daarbij relevante tips aanreiken.

De booster prik is zo’n actueel item.

Daarbij een belangrijke tip:

Degenen die een booster prik kregen (krijgen) EN naar het buitenland willen, moeten eraan denken om de QR code in de app en/of die op papier bij te werken. Dat gaat namelijk niet vanzelf.

Uitleg:

  • Als je naar het buitenland wilt: sommige landen gaan controleren of je een extra prik heb gehad en wat daarvan de geldigheidsduur is. De informatie over de extra prik komt niet vanzelf in de app terecht, je moet actie ondernemen om hem op de halen en je hebt daarbij de Digid nodig. Hoe werkt het: open de app CoronaCheck, kies het plusteken rechts bovenin. Daarna wordt gevraagd om in te loggen met de Digid, waarna de informatie over de extra prik wordt opgehaald.
    NB als je je opgeeft voor de extra prik, vergeet dan niet om toestemming te geven dat de informatie mag worden doorgegeven aan de RIVM, want anders werkt het niet.
  • Aangeraden wordt om, voor de zekerheid, ook het bijgewerkte papieren bewijs te printen.
  • Als je in Nederland blijft, behoef je niets te doen. Wel moet je weten dat je papieren code maximaal 1 jaar geldig is.

De informatie over het bijwerken van de QR code in de app is inmiddels via een goede uitleg door de overheid beschikbaar gesteld.

Dit is de link:  https://coronacheck.nl/nl/faq/2-7-hoe-voeg-ik-mijn-boosterprik-toe-aan-mijn-vaccinatiebewijs/

Wij hopen je met deze info in voorkomende gevallen van dienst te zijn.

Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.