Sociaal Vitaal, activiteitenwijzer 60+

Onderstaand een bericht van de Beweegcoaches.Zij zijn met een actie bezig om mensen meer in beweging te krijgen. Mocht je zin hebben om voor deze actie op pad te gaan, dan kun je je bij hen opgeven.

Beste partner en/of beweegaanbieder,

Gisteravond was de aftrap van het project “Sociaal Vitaal in Vledder, Wilhelminaoord e.o.” met een netwerkbijeenkomst in De Proefkolonie in Frederiksoord.

Voor diegene die niet aanwezig kon zijn óf voor de aanwezigen die de presentatie nog eens willen terugkijken, deze is toegevoegd als bijlage.

Mocht u (nog) niet weten wat Sociaal Vitaal inhoudt dan vindt u hieronder een korte uitleg.

“Sociaal Vitaal is een project voor 60+ ers die onvoldoende bewegen, graag weer energieker in het leven willen staan en meer sociale contacten willen opdoen. Het project is specifiek gericht op ouderen, al dan niet met een beperking, die te weinig bewegen en mogelijk een chronische aandoening of eenzaamheidsklachten hebben. Het project is ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen en het Groninger Actief Leven Model (GALM). Het project wordt lokaal uitgevoerd door Vledder e.o. in actie, Welzijn Mensenwerk, de beweegcoaches van gemeente Westerveld en SportDrenthe. In de bijlage vindt u meer uitleg over het project.”

 

Fittest 

Volgende week ontvangen alle 60 plussers uit het gebied een uitnodiging (plus antwoordkaart) om deel te nemen aan een gratis fittest op zaterdag 2 april.

Tijdens de fittest worden een aantal testen afgenomen en ontvangt men aan het einde van de test een advies gericht op bewegen, gezondheid en (sociale) weerbaarheid.

We willen die dag alle deelnemers een activiteitenwijzer mee geven om het bestaande aanbod onder de aandacht te brengen.

Onze vraag aan u: wilt u de bijlage controleren en aangeven of alle gegevens van uw activiteit nog juist zijn? En als u een activiteit of gegevens mist deze voor 15 maartaan ons doorgeven? De activiteitenwijzer krijgt nog een mooi jasje dus let vooral niet op de opmaak in dit huidige document.

 

Vrijwilligers huis aan huis bezoek gevraagd

Tussen 9 en 17 maart worden inwoners die geen antwoordkaart hebben teruggestuurd, voor wel of geen deelname aan de fittest, benaderd door vrijwilligers van Sociaal Vitaal.

Voor deze benadering zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om een aantal adressen te bezoeken.

Lijkt het u leuk om ons hierbij te helpen? U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of door te bellen met Ellis Manenschijn 06-38789150.

 

Testleiders gevraagd

Lijkt het u leuk om op zaterdag 2 april een dagdeel of hele dag mee te helpen tijdens de fittest? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag helpen bij het afnemen van de fittesten.

U kunt hierbij denken aan een test voor reactievermogen, lenigheid en kracht. Een lunch en onvergetelijke dag is inbegrepen J U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of door te bellen met Ellis Manenschijn 06-38789150.

Kent u mensen en/of organisaties die ook belangstelling hebben voor dit project? Deel dan gerust deze informatie

 

Met vriendelijke groet namens de projectgroep,

Mariska Pasteuning, inwoner Frederiksoord

Elly Pronk, Vledder e.o. in Actie!

Henk van der Meer, Welzijn Mensenwerk

Esther Witte, SportDrenthe

Ellis Manenschijn, beweegcoach Gemeente Westerveld

Kim ten Klooster, beweegcoach Gemeente Westerveld

Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.