Naobuur_logo - Kopie-1

Samenwerking Naobuur en WMW

PERSBERICHT

Structurele samenwerking tussen Naobuur en Welzijn MensenWerk

Naobuur en Welzijn MensenWerk (WMW) gaan structureel samenwerken bij de versterking van de sociale infrastructuur.

Naobuur, het Informatie- en Contactcentrum Zorg & Welzijn is een vrijwilligersinitiatief voor de regio Vledder,  voortgekomen uit de wensen van de inwoners van Vledder (dorpsvisie Vledder). Naobuur is sinds april 2015 gevestigd in de bibliotheek Vledder.

WMW is de professionele welzijnsorganisatie, die mede op verzoek van de gemeente Westerveld welzijnsdiensten uitvoert.

De gemeenschappelijke doelstelling bij de samenwerking is de versterking van de sociale samenhang, de samenhang tussen organisaties (vrijwilligers- en professionele) en met als uitgangspunten de wensen en behoeften van de inwoners ter zake van het sociale domein.

Corine Volleberg, directeur WMW, benadrukt het belang van intensieve samenwerking tussen professionele en vrijwilligersorganisaties: “het beleid en de uitvoering in het sociale domein wordt meer en meer aangedragen door de inwoners, in al hun verscheidenheid; structurele en langdurige verbinding met vrijwilligersorganisaties is essentieel voor een professionele welzijnsorganisatie”.

Tini Sanders, projectleider van Naobuur, vult aan, dat samenwerking met WMW al lang gaande is, maar dat deze samenwerkingsafspraak een stap verder gaat: “systematisch samen de behoeften/wensen van de inwoners ontdekken, samenwerkingsverbanden versterken of ontwikkelen en zo nodig nieuwe initiatieven laten opkomen. De professionals en de vrijwilligers staan primair ten dienste van de inwoners; dichtbij de inwoners samenwerken is daarbij belangrijk. We zijn dan ook blij dat WMW in de persoon van Paul van Os (Sociaal werker) steeds op maandagochtend bij Naobuur aanwezig is.”

 (zie “documenten en verslagen” voor de tekst van de overeenkomst/concept-werkprogramma)

Voor meer informatie:

Voor WMW: Paul van Os, 06-20729418, p.v.os@welzijnmw.nl

Voor Naobuur: zie website www.naobuur.nl of mail naar info@naobuur.nl

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.