Beschrijving:
Vrijwilliger die mensen telefonisch of persoonlijk te woord wil staan en ze te helpen bij vragen op het gebied van zorg en welzijn of door te verwijzen naar professionele organisaties of instanties.

Omschrijving van de organisatie:
Naobuur is een Informatie-en Contactcentrum Zorg en Welzijn dat is gevestigd in het gebouw van de bibliotheek Vledder.
Het is een ontmoetingscentrum waar iedereen uit de omgeving terecht kan voor hulp en informatie over welzijn en zorg en invullen van formulieren.
Ook kan men er terecht voor verzoeken om kleine klusjes te laten opknappen of vervoer. Daarnaast worden er regelmatig lezingen en interessante cursussen gegeven. Inwoners komen ook binnenlopen voor een gezellig samenzijn, te puzzelen
of een kaartje te leggen. Bezoekers kunnen via de selfservice van de bibliotheek dan ook boeken brengen en halen. Naobuur is alle werkdagen een dagdeel van twee uur open. Meer informatie over het dienstbetoon en de openingstijden vindt u op de website. (www.naobuur.nl)

Taak omschrijving:

 • schakel tussen hulpvrager en hulpverlener van een professionele organisatie en instanties zoals Thuiszorgorganisaties en gemeente.
 • op basis van inhoudelijke kennis al dan niet aanwezig op het informatiecentrum telefonisch of aan de balie beantwoorden of eventueel doorverwijzen van vragen over alles wat met zorg en welzijn te maken heeft zoals over de WMO, thuiszorgorganisaties regels van overheid en zorgverzekering.
 • hulp bij het invullen van formulieren.
 • informatie opzoeken op internet t.b.v. het beantwoorden van
  een hulpvraag.
 • telefonisch en aan de balie afhandelen van vragen om hulp.
  voor het doen van kleine klusjes in en om huis of voor vervoer bv
  van en naar het ziekenhuis.
 • registreren van de hulpvragen en de wijze van daaropvolgende afhandeling.

Tijdbesteding:
in overleg maar minimaal 2 uur per week

Doelgroep:
volwassenen (hoofdzakelijk ouderen)

Eisen:
belangstelling hebben voor en betrokkenheid voelen bij aspecten op het gebied van zorg en welzijn, geduld en inlevingsvermogen, goed kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie, computer vaardigheid.

Inwerkperiode:
ja, met ondersteuning van ervaren informant

Geïnteresseerd?
vul dan onderstaande formulier in en klik op “Verzenden