Versterk je digitale kennis bij het Leerplein in bibliotheek Vledder




Versterk je digitale kennis


Een voortdurend veranderende digitale wereld
De digitale wereld verandert doorlopend en steeds meer word je genoodzaakt je zaken te regelen via het Internet. DigiD, uploaden en downloaden van foto’s, filmpjes en documenten, invullen van formulieren, het zijn basisvaardigheden geworden. Jong, oud, beginner of gevorderde, iedereen komt op het punt dat je iets wilt maar even de weg kwijt bent.
Geen groepslessen meer
Games leidend in ontwikkeling Internetgebruik

In de begintijd van de digitalisering kon je bij een club als SeniorWeb groepslessen volgen en wegwijs gemaakt worden op de PC met programma’s en toepassingen als Word, Excel, mail en de Internetbrowser.
Tegenwoordig werkt dat niet meer op die manier. De computer die je op een leslocatie kunt gebruiken is anders ingericht dan de pc die je thuis hebt. Bovendien is de verscheidenheid aan gebruikte apparatuur ook toegenomen. PC, laptop met Windows, Apple, mobiele telefoon, tablet ze vragen allemaal een gebruiker die specifieke kunstjes beheerst.

Inloopuur voor oplossen problemen, maar ook om te leren

Voor problemen is er natuurlijk nog altijd de PC Hulp van SeniorWeb. Elke dinsdagavond zitten onze vrijwilligers in de bibliotheek / Naobuur klaar om vragen te beantwoorden, oplossingen te demonstreren of problemen op te lossen op jouw eigen digitale apparaat.
Vaak was een hulpvraag daar de start van een nieuwe reeks vragen op allerlei verschillende kennis- en vaardigheidsniveaus. Voor die mensen hebben we de PC-Hulp uitgebreid met een leerplein digitale vaardigheden en we merken dat dat een groot succes is.

Ontdek het leerplein digitale vaardigheden
Op het leerplein leert u omgaan met uw eigen laptop, tablet of smartphone onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. U hoeft geen hele cursus te doen met allerlei zaken die u al weet of niet interessant vindt, maar doet alleen die dingen die u nodig heeft om digitaal verder te kunnen. Zo kunt u bijvoorbeeld komen om te leren e-mailen, Word gebruiken, documenten bewerken, foto’s en filmpjes toevoegen aan een whatsappbericht, oefenen met de online omgeving van uw huisarts of digitaal zaken regelen met de DigiD. We hebben lesmaterialen klaarliggen en maken voor u én met u een plan op maat.

Natuurlijk wilt u meedoen!
Eigen apparatuur is handig
Er is ruimte voor nieuwe deelnemers, dus wees welkom!
Aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Dit kan via seniorwebvledder@gmail.com.
Deelname aan onze activiteiten is gratis. U hoeft ook geen lid te zijn van SeniorWeb. Alleen voor de consumpties betaalt u € 1,00 per stuk.
Waar:             Bibliotheek Vledder/Noabuur, Lesturgeonplein 6, Vledder
Wanneer:       Elke dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur


De gewone hulp is natuurlijk ook beschikbaar

Natuurlijk houden we op deze avond ook rekening met mensen die vast zijn komen te zitten met vragen over digitale zaken. Ook daarvoor bent u als altijd van harte welkom.
Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.