Presentatie 8 november

Graag kondigen we de volgende SeniorWeb presentatie aan. Deze vindt plaats op 8 november, van 19-21 uur bij Naobuur Vledder in het gebouw van de bibliotheek.

Deze keer zal het gaan over de sociale media, die massaal gebruikt worden, ook door ouderen.

De hoofdzaak is Facebook maar we noemen ook Twitter, Instagram en LinkedIn, alsmede Youtube en WhatsApp. En wat is Tik Tok?

We vertellen hoe het werkt, wat je eraan hebt, over privacy, over de doelgroepen en over de manier van omgaan met elkaar. En je kunt er soms ook mee videobellen en chatten.

Ander nieuws:

1. SeniorWeb Vledder heeft onlangs, samen met de Bibliotheek, de 200ste cursist in het zonnetje gezet! Wethouder Henk Doeven was erbij. Wij zijn er trots op dat we in 5 jaar zoveel mensen kennis konden laten maken met de computer, tablet en smartphone.

2. Graag attentie voor het regelmatig bijwerken van de Windows computer. Zo stopt bijvoorbeeld op 13 december de ondersteuning van Windows 10 versie 21H1 (uit 2021). De afgelopen dagen is versie 22H2 binnengekomen, zorg ervoor dat die wordt geïnstalleerd als dat nog niet is gebeurd. Het is geen grote update.

3. Op 10 januari 2023 stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 8.1. Gebruikt u dit nog, zorg er dan voor dat Windows 10 wordt geïnstalleerd. Het is gratis maar je moet even weten hoe dat gaat. Daarbij kunnen we op elke dinsdagavond helpen.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.