Naobuur jubileert en Nabuurtbus start!

Donderdag 12 maart heeft Naobuur feest gevierd. Er was een grote opkomst bij de viering van de komst van de Naobuurtbus en bij 5 jaar Naobuur (eigenlijk op 7 april).

De bus heeft burgemeester Rikus Jager opgehaald bij het stadhuis en er zijn meerdere passagiers thuis opgehaald. Daarna is de Naobuurtbus naar Naobuur gereden en door het lint gegaan.

Binnen Naobuur waren er toespraken door de burgemeester waarin het burgerinitiatief werd genoemd, wat zowel Naobuur als de Naobuurtbus zijn. Vervolgens heeft voorzitter Dirk Boom een schets gegeven van het ontstaan van Naobuur en nadrukkelijk de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ter verhoging van de feestvreugde waren alle vrijwilligers van het eerste uur opgehangen zodat hun namen goed gelezen konden worden. Natuurlijk zijn de fondsen genoemd die de aankoop van de Naobuurtbus mogelijk hebben gemaakt en is er gesproken over de donateurs waaronder Bovenkamp en de Coop.

Daarna heeft Henry John Pos van de RABO verteld over de wijze waarop de RABO sponsort.

Tot slot kwam er champagne om de viering te voltooien!

Samengevat waar Naobuur staat:

  • Van een voorzichtige start is Naobuur een erkende instelling geworden die in wijde omgeving dient als voorbeeld en inspiratie.
  • De Naobuurtbus zal verder ontwikkeld worden (vaker rijden, andere bestemmingen).
  • Er wordt gewerkt aan een centrale database met alle activiteiten in en om Vledder.
  • Gestart wordt een samenwerking met NNCZ (Zorgverlener bij het nieuwe Woon Zorg Centrum), Dorpsbelang en Naobuur om ervoor te zorgen dat het WZC een succes kan worden.
  • We willen nog meer naar de mensen toe gaan als dat nodig is (dit is actueel i.v.m. Corona).
  • We proberen weer te komen tot lezingen.

Hier onder een impresse van de activiteiten

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.