Op 1 oktober ben ik begonnen als Dorpsondersteuner in Vledder. In deze functie ben ik niet formeel in dienst van het dorp Vledder, maar ik ben aangesteld ten dienste van het dorp. Het lijkt mij goed om mij eerst persoonlijk aan u voor te stellen.
Mijn naam is Bernadette Waninge, ik ben bijna 50 jaar en woon op de grens van Ruinen en Ansen. Ik ben een geboren en getogen Ruunder/Aanser. Een echt dorpsmens dus.
In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met onze beestenboel ( 2 honden, 2 katten, 2 Belgische trekpaarden en onze dikbilkoeien waar wij hobbymatig mee fokken. Ik houd van gezelligheid en uitstapjes maken. Ook ga ik graag op vakantie of weekendjes weg.
Voorheen heb ik altijd in de zorg gewerkt. Ik ben begonnen in de schoonmaak, daarna met behulp van werken en leren verschillende diploma’s behaald en ik ben uiteindelijk Wijkverpleegkundige geworden.
Nu ben ik dus sinds 1 oktober werkzaam als Dorpsondersteuner.
Een functie die niet alleen nieuw voor mij is, maar ook voor het dorp Vledder. Dat betekent dat wij er samen iets moois van mogen maken. Natuurlijk wel binnen afspraken, maar passend bij wat het dorp nodig heeft.
Ik ben een positief ingesteld persoon en denk in kansen en mogelijkheden. Ik voel mij betrokken bij het project Domein Overstijgend Samenwerken in Vledder en draag daar dan ook graag aan bij. Ik hoop u allemaal snel te ontmoeten!
Wat mag je van mij verwachten: Als dorpsondersteuner denk ik met je mee over oplossingen. Het liefst iets over wat je zelf kunt doen of zou kunnen leren. Of misschien met hulp van je eigen mensen of een vrijwilliger. Dichtbij, met mensen die je misschien al kent uit het dorp. Pas als dat niet kan, nemen we contact op met de juiste professional. In de praktijk kunnen er ook allerlei combinaties van informele en formele zorg gemaakt worden om de vraag goed te kunnen beantwoorden.
Maandagochtend van 10 – 12 uur is er een inloopspreekuur in Naobuur. Mijn telefoonnummer is 0521-349598 of 06-27240528 en mijn e-mailadres is info.vledder@dorpsondersteunerwesterveld.nl.
Dat betekent dat je van te voren geen afspraak hoeft te maken, maar gewoon binnen kunt lopen. Op het inloopspreekuur kunt je je vraag stellen. Soms kan ik snel een antwoord geven, maar het zal ook voorkomen dat wij een nieuwe afspraak maken waarop wij wat meer tijd hebben. Als je van te voren al weet dat de vraag meer tijd zal kosten kunt je ook bellen om een afspraak te maken.
Maar ik ga vooral ook rondfietsen in het dorp en probeer met iedereen een praatje te maken. Als je mij ziet (blauwe fiets) schiet mij aan.
Naobuur is de plek waar ik mijn kantoor heb en mijn werk zal gaan uitvoeren. Hier kan ik ook mensen ontvangen, maar ik kom ook graag bij je op huisbezoek.
Ook heb ik een mooie fiets met gele fietstassen tot mijn beschikking gekregen want ik probeer zoveel mogelijk mijn werk in het dorp fietsend te doen.
Je kunt met veel vragen bij mij terecht. Het doel van mijn werk als dorpsondersteuner is dat de inwoners van Vledder zo lang mogelijk op een prettige manier in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Samen met je eigen netwerk en met vrijwilligers proberen we te organiseren. De vragen die je aan mij kunt stellen kunnen heel divers zijn: het kan gaan om een vraag op het gebied van welzijn en meedoen in de maatschappij, maar ook over zorg en hulp. Het kan variëren van een vraag om hulp bij eenzaamheid tot een vraag over de aanvraag van huishoudelijke hulp of wijkverpleging. Ook hulp bij het invullen van formulieren of een klusje wat je altijd zelf deed maar niet meer kunt behoort tot de mogelijkheden. En bij al die vragen gaan we samen onderzoeken wat je zelf nog kunt of kunt leren, wat je omgeving voor je kan doen. Maar denk alstublieft niet dat je niet mag komen als je vraag niet in dit rijtje staat! Iedere vraag mag gesteld worden. En, ook belangrijk, ik ben er niet alleen voor de oudere inwoners van Vledder! Iedereen die een vraag heeft kan bij mij terecht. Ik heb niet altijd direct op iedere vraag een antwoord, maar zal altijd met je meedenken en zoeken naar de oplossing.
Ik werk als dorpsondersteuner samen met de wijkverpleegkundigen van de zorgorganisaties die actief zijn in Vledder, met de vrijwilligers van Naobuur,Dorpsbelang Vledder, Welzijn Mensenwerk en de WMO consulent van de gemeente Westerveld.
Samen proberen we een antwoord te geven op je vraag. Dat antwoord kan bestaan uit het koppelen van vrijwilligersinzet aan je en als het nodig is professionele inzet, maar ook dat het lukt om als inwoner nog zaken zelf op te lossen