Het kan weer! Kunst bekijken

Expositie aquarellen van Trijntje Muys in Vledder.

Ruim dertig jaar geleden begon Trijntje  met het volgen van een aquarelleer cursus in de volkshogeschool te Havelte. Ze werd zo enthousiast waardoor het aquarelleren haar niet meer losliet.

Vooral deze techniek spreekt haar in het bijzonder aan omdat er veel mogelijkheden tot verfijning en nuance in aanwezig Ze is blij dat het nu mogelijk is om haar aquarellen te tonen in Vledder.

De Stichting Naobuur had haar uitgenodigd  te exposeren in april en mei van dit jaar. Door de corona crisis werd dit uitgesteld vanaf nu tot begin augustus 2020.

De Stichting zet zich in voor zorg en welzijn. Er is een ontmoetingsruimte waar ook exposities te zien zijn in een apart gedeelte van de bibliotheek te Vledder.

Adres Lesturgeonplein 6. Tel 0521-769048.

Daar zijn nu de aquarellen te zien van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 12.00 uur.

Iedereen uit Vledder en omgeving kan hier terecht voor deelname aan allerlei activiteiten en het ontmoeten van elkaar en van de kunstwerken.

Bij een kopje koffie naar kunst kijken maakt het extra aantrekkelijk om daar even naar toe te gaan.

Echter: wegens de Coronamaatregelen moet u zich voorlopig wel even telefonisch aanmelden.

De aquarellen van Trijntje kenmerkt zich door een grote verscheidenheid in onderwerp en de variatie van technieken die binnen de aquarel mogelijk is.

Aanvankelijk richtte zij zich o.a. op de schoonheid die gevonden kan worden in heel eenvoudige dingen als gebruiksvoorwerpen. 

In de loop van de tijd verlegde haar aandacht  zich naar portret, model, landschap, interieurs, bloemen  en de vereenvoudigde vormen daarvan. De werkelijkheid als uitgangspunt heeft altijd een belangrijke rol gespeeld maar de aquarel laat dit soms maar ten dele zien. Het licht, de contrasten en  de transparante kleurtonen zijn voor haar belangrijker  dan de herkenbaarheid. Soms zijn de werken figuratief weergegeven terwijl ook vaak sprake kan zijn van een grote mate van abstractie.

Het creëren van sfeer is voor haar een essentieel onderdeel bij het maken van een aquarel.

Deze techniek geeft haar de mogelijkheid om sfeervolle werken te maken.

In 1990 startte ze een galerie in Eemster bij Dwingeloo waar alleen aquarellen tentoongesteld werden . Ook werd begonnen met het geven van aquarelcursussen voor deelnemers uit het hele land. Naast Trijntje werden de lessen ook verzorgd door collega aquarellisten. Dit vond plaats in Boerderij de Galerie tot 2010.

Om zich te blijven bekwamen in de aquareltechniek zocht  ze  jarenlang contact met kunstenaars in binnen- en buitenland.

Ze is lid geworden van de International Watercolor Society afdeling Holland. Het is een jonge wereldorganisatie die de aquarel uit de “vergeten hoek” wil halen .  Dat was , vanaf dat ze een eigen galerie begon ook het streven van Trijntje .

Een verhuizing naar Dwingeloo betekende een nieuwe start met de galerie onder de naam “Atelier de Garage”.  Met meer kunstenaars uit die plaats startte ze in 2014 de inmiddels bekende kunstroute “Open Ateliers Dwingeloo”.

Haar galerie is nu alleen op afspraak te bezoeken. Tel. 06 104 18 801

Kunstkaarten van haar werk zijn verkrijgbaar in de galerie en het Brinkhuus in Dwingeloo.

Adres bibliotheek: Lesturgeonplein 6. Telefoon 0521-769048

www.trijntjemuys.nl

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.