Het gaat goed met de glasvezel in Vledder!!

Eind januari was al te lezen dat men in Vledder zou beginnen, zie https://www.digitale-stad.nl/nieuws/goed-nieuws-voor-de-bewoners-van-vledder/ In februari kwam Digitale Stad in Vledder kijken hoe het zat met de aansluitingen in de huizen, en vanaf maart zijn ze volop aan het werk om overal onder de straten en de stoepen de glasvezelkabels aan te leggen. Het gaat heel snel! Hebt u het gezien: bij de meeste huizen steekt er een stukje glasvezelkabel uit de stoep of de straat omhoog. Ik denk dat op die plek de toekomstige aansluiting naar het betreffende huis wordt gemaakt.

Let op: het aanleggen van de glasvezelkabels en het aansluiten in de huizen is GRATIS, doe aub mee want glasvezel is nodig voor de toekomst en telt ook mee bij de waarde van het huis. Ook als u het niet wilt gaan gebruiken, laat dan toch de aansluiting tot in huis aanleggen. Die aansluiting houdt in dat er een kabel onder de grond door naar (meestal) de meterkast wordt aangelegd, waarin een aansluitkastje wordt bevestigd. Alle daar al bestaande aansluitingen blijven aanwezig, er komt alleen een kastje bij. U behoeft zich t.b.v. het aansluiten niet apart aan te melden, men komt wel langs. 

Van glasvezelaanbieder Delta Fiber is betr. Vledder niet bekend wat er gaat gebeuren. Zij hebben niet de minimaal vereiste inschrijvingen gehaald maar de gemeente heeft erop aangedrongen dat zij gebruikmaken van dezelfde glasvezelkabels als die nu wordt aangelegd door Digitale Stad. Op hun website https://www.deltafibernetwerk.nl/gebieden/westerveld/ lees ik dat zij in Diever en Dwingeloo zijn begonnen dus er gebeurt wel iets. Mocht iemand meer weten over Deltafiber in Vledder, laat het mij dan aub even weten.

Van Digitale Stad gaat u ongetwijfeld over een paar maanden een aantrekkelijk aanbod krijgen om aan te sluiten op één van de providernetwerken waarop u nu al zit. Ziggo echter blijft een eigen netwerk houden maar u kunt altijd overstappen. Bij KPN, XS4ALL enz stapt u bij nemen van een abonnement over van VDSL naar glasvezel. U meldt zich dan af bij VDSL. Dit overstappen MOET niet, het kan altijd ook later nog, de aansluiting is er immers al. 

De tijdlijnen zijn mij niet bekend, dit moeten we afwachten.

Digitale Stad heeft een telefoonnummer 085 0711944 en een mailadres info@digitale-stad.nl. Ik heb hier wel eens geïnformeerd, men zegt dan dat wij wel bericht zullen ontvangen als het zover is. Digitale Stad is ook te volgen op Facebook, zie https://www.facebook.com/digitalestad/

Voor maatwerk zakelijke afspraken is de naam genoemd van Dhr van Dijk, 06 2410 2724

Dirk Boom

Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.