Glasvezel in Westerveld – stand van zaken

Velen hebben vandaag een brief ontvangen van Digitale Stad met het bericht dat men gaat starten met de voorbereidingen voor het aanleggen van glasvezel. Wij raden aan om een aansluiting te nemen, het kost u niets, er verandert niets, maar u bent wel klaar voor de toekomst. Ook inwoners die zich al hebben verbonden aan glasvezel van Delta Fiber raden wij aan om tevens de aansluiting van Digital Stad te nemen.

Partijen die in Westerveld  glasvezel gaan aanleggen:

  1. Delta Fiber (in samenwerking met Rendo Fiber).

Delta Fiber legt alleen gratis glasvezel aan bij degenen die een abonnement aangaan met een provider die beschikbaar is op dit glasvezelnetwerk. U moet zich hier vooraf voor hebben opgegeven.

  1. Digitale Stad (dochter van KPN, heeft eerder glasvezel aangelegd in het buitengebied).

Digitale Stad legt gratis glasvezel aan in elke woning. Aangaan van een abonnement is geen eis, u kunt op een elk gewenst moment beslissen om een abonnement aan te gaan bij een provider die op dit netwerk zit. Dat zijn in principe dezelfde als op het huidige ADSL/VDSL netwerk, ook wel het KPN netwerk genoemd. U behoeft zich niet tevoren op te geven.

Advies:

  • Laat in ieder geval wel de glasvezelaansluiting aanleggen, het heeft de toekomst.
  • Bij (later) aangaan van een abonnement: vergeet niet om het oude abonnement op te zeggen, ook als het dezelfde provider betreft.
  • Let op de introductieprijzen/-aanbiedingen voor het aanbod van de betr. provider.
  • Neem bij voorkeur een gecombineerd abonnement, d.w.z. internet, TV/Radio en mobiele telefonie, dat is het voordeligste. Laten vervallen van de vaste telefoonlijn is een optie.

Waarom wel glasvezel:

  • Hoge internetsnelheden mogelijk (het wifi is de beperking).
  • De uploadsnelheid is gelijk aan de downloadsnelheid.
  • De internetsnelheid is stabiel en niet afhankelijk van het aantal gebruikers in huis (ADSL/VDSL) of in de buurt (Ziggo).

Websites:

https://www.deltafibernetwerk.nl/gebieden/westerveld/

https://www.digitale-stad.nl/regio/westerveld/

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.