Expositie Suzanne Roijakkers in bibliotheek Vledder

Van 9 januari tot 5 maart exposeert Suzanne Roijakkers uit Frederiksoord met grafisch werk in de bibliotheek in Vledder.

Dit zegt ze over zichzelf en haar werk:

Mijn kunst

Als kunstenaar werk ik in verschillende uitingsvormen: ik maak schilderijen, grafisch werk, foto’s en ruimtelijke werken. Dit zijn figuratieve werken van beelden die mij raken of die ik wil onderzoeken. Maar ook meer abstract werk dat voortkomt uit een beeld of gedachtensporen.

Ik heb een fascinatie voor structuren, texturen en vergankelijkheid, dat komt terug in mijn werk. Mijn beeldtaal is groot, stevig qua kleur en toets, krachtig en eerder grof dan verfijnd. Een zichtbare streek, lijn of stiksel past in mijn werk. De materialen die ik gebruik zijn acrylverf, olieverf, diverse druktechnieken, stof en garen.

Ik volg de opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden. Ik woon in Frederiksoord. 

Proces

Ideeën ontstaan bij mij op verschillende manieren: op basis van een thema, een opdracht of inspiratie. Ik baseer mij vaak op eigengemaakte foto’s. Van verschillende thema’s maak ik een langere periode foto’s om daar in een later stadium iets mee te doen. Ik maak (beeld)schetsen aan de hand van foto’s. Ik onderzoek welke uitingsvorm het beste past. Vanuit dat experimenteren ontstaat een werk of ontstaan meerdere werken.

Stijl

Qua kunststroming voel ik mij thuis bij het expressionisme: “Kunst van de onrust en zoektocht naar de waarheid”. Dat zit hem enerzijds in de beeldtaal van felle kleuren, intuïtief kleurgebruik en duidelijke verfstreek. Maar ook in het uitdrukken van emoties, een ervaring of een innerlijk idee. Expressionisten gaan onder andere op zoek naar een diepere betekenis en symboliek. Die zoektocht herken ik bij mijzelf.

Kom kijken en genieten tijdens de openingstijden van de bibliotheek, het is de moeite waard!

Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.