Dorpsondersteuner gezocht!

Ben jij een onafhankelijke dorpsondersteuner die handelt in het belang van de inwoner? Vind jij het een uitdaging om hulpvragen van inwoners, als eerste aanspreekpunt, op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het Sociaal Domein zijn wij op zoek naar een:

Dorpsondersteuner

(28-32 uur per week)

DOS project

In Vledder hebben we een visie opgesteld over hoe we willen wonen en leven. Die visie is opgesteld samen met inwoners en 1 van de speerpunten uit deze visie is de behoefte aan 1 contactpunt waar inwoners met hun vragen terecht kunnen. Vanuit die visie is in Vledder is in 2023 een DOS project (Domein overstijgende samenwerking) gestart met als doel om welzijn en zorg transparanter te maken voor de inwoners. Kern van de werkwijze is om zorg over een andere boeg te organiseren. Niet vanuit de verschillende wetten (Wmo, Zvw, Wlz), maar vanuit het perspectief van de inwoner en wat hij of zij nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig mee te kunnen doen aan de samenleving en thuis te kunnen blijven wonen en leven. Momenteel wordt de inwoner geconfronteerd met teveel verschillende partijen. We hebben vanuit deze gedachte één loket gemaakt waar inwoners terecht kunnen voor alle vormen van welzijn en zorg en hulp. Vanuit het loket is er voor de inwoners één vertrouwd gezicht in de vorm van een Dorpsondersteuner. Daar waar mogelijk lossen de inwoners hulpvragen zelf en met elkaar op. 

DOS wil laten zien dat:

• Er meer gebruik gemaakt kan worden van inzet van inwoners (informele zorg);

• Dat we daar regelen dat de ondersteuning en zorg voor inwoners beter past bij de wensen van de inwoners;

• Dat er hierdoor aantoonbaar minder zorg nodig is voor deze inwoners;

• Dat de afspraken tussen financiering Wmo, Zvw en Wlz anders georganiseerd kunnen worden.

In en om Vledder werken de inwoners, Naobuur, Welzijn MensenWerk, Icare, NNCZ, andere zorgverleners en de gemeente samen aan de nieuwe DOS werkwijze. De dorpsondersteuner is het gezicht van DOS in Vledder, geeft voorlichting, verstrekt informatie en verbindt informele en formele zorg aan elkaar en is de ogen en oren van en voor Vledder. Daarnaast is de dorpsondersteuner in het team de verbindende schakel met de gemeente en samen met collega’s zoals wijkverpleegkundigen de expert op het gebied van welzijn-/zorgvraagstukken.

De inhoud van je werk

Als dorpsondersteuner geef je voorlichting en ondersteun je inwoners met raad en daad bij het realiseren van hun welzijns- en/of zorgvraag. Je hebt de nodige kennis en een probleemoplossend vermogen. De dorpsondersteuner heeft als loket de Stichting Naobuur.

Wat houdt het ongeveer in:

• Je bent het eerste aanspreekpunt voor de inwoners met een hulpvraag;

• Je bent samen met wijkverpleegkundigen/vrijwilligers Naobuur actief om inwoners te betrekken bij activiteiten die de kwaliteit van leven en de gezondheid bevorderen;

• Je coördineert de inzet van vrijwilligers;

• Je beoordeelt hulpvragen en stelt samen met de inwoner het arrangement op.

Sociaal Domein

Binnen het Sociaal domein werken medewerkers samen met maatschappelijke organisaties aan de gezondheid, welzijn en veiligheid van de inwoners van gemeente Westerveld. Het Sociaal Domein geeft uitvoering aan de Jeugdwet, Participatiewet, Wmo, sport, onderwijs, cultuur, maatschappelijk vastgoed en (preventief) gezondheidsbeleid. Tevens zijn we verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen. 

Als dorpsondersteuner ben je in dienst van de gemeente en wordt je gedetacheerd naar Stichting Naobuur. Je werkt direct onder auspiciën van het bestuur. Als dorpsondersteuner heb je je standplaats in Naobuur in Vledder. 

Wat verwachten wij van je

Je bent in staat om de inwoner uit te nodigen om van betekenis te zijn voor anderen. Je hebt kennis van de sociale kaart en feeling met de dorpsgemeenschap vanuit een professionele houding. Je bent in staat om de hulpvraag van de inwoner zoveel mogelijk integraal te benaderen vanuit een inwonergerichte houding en ben je van nature een verbinder. 

Verder beschik je over;

• een afgeronde, relevante Hbo opleiding;

• ervaring met het werken met en inzetten van vrijwilligers;

• ervaring om deel uit te maken van een multidisciplinair team;

• goede contactuele en organisatorische eigenschappen;

• computervaardigheden en je gaat flexibel om met wijzigingen in systemen;

• rijbewijs b, met het oog op huisbezoeken.

Waarom kies je voor ons?

Je kunt rekenen op een uitdagende en veelzijdige baan waar enthousiasme en initiatief omarmt wordt. De werksfeer typeert zich als informeel en collegiaal. Naast een arbeidsovereenkomst voor 28-32 uur per week, maak je ook aanspraak op:

• Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.752,- (functieschaal 9 cao gemeenten), afhankelijk van opleiding en ervaring;

• Een jaarcontract, met de intentie tot een omzetting naar een vast dienstverband;

• Een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt;

• Een reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer;

• Mogelijkheid tot hybride werken met daarbij een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag;

• Flexibele werktijden en goede balans tussen werk en privé;

• Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen ons online leerplatform Leerveld of door het volgen van een opleiding;

• Een laptop + mobiele telefoon in bruikleen.

Meer informatie?

Wil je eerst meer informatie over de vacature Dorpsondersteuner? Michiel van der Linden (teamleider Wmo, Jeugd & Sociaal Team), staat je graag te woord via 14 0521. HR-adviseur Priscilla Schipper vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 14 0521.

Solliciteren?

Ben je klaar om binnen het project DOS de rol van dorpsondersteuner op te pakken? Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk zondag 30 juni naar: personeelszaken@gemeentewesterveld.nl. De gesprekken vinden binnen twee weken na de sluitingsdatum plaats.

Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.