De Naobuurtbus rijdt!

Onder leiding van Christiaan Meyboom is er zeer hard gewerkt om alles te regelen rond de komst van de Naobuurtbus. Denk aan afspraken met het Ouderenfonds die in opdracht van Naobuur de aankoop deed, het binnenhalen van subsidies dat succesvol verloopt en moet leiden tot een acceptabel leasebedrag en daardoor lage ritkosten voor degenen die van de bus gebruikmaken, het voorbereiden en verspreiden van folders in het rijgebied van de bus, het zoeken naar chauffeurs en het opleiden daarvan, het oprichten van de Stichting Naobuurtbus, maken van een logo, een bankrekening, mailadres, telefoonnummer, planningsysteem, enz enz.

Op vrijdag 31 januari vond de eerste bijeenkomst plaats van alle chauffeurs, al 20 mensen hebben zich aangemeld. Tijdens deze gezellige bijeenkomst is verteld hoe het werkt en is opleidingsmateriaal uitgereikt. Terwijl het overleg plaatsvond, zagen wij onverwachts in de Dorpsstraat een trailer rijden waar de splinternieuwe bus op stond. Wat een verrassing!

Aan de achterzijde van Naobuur werd de bus goed bekeken en werd een basisuitleg gegeven. Sommigen hebben al een ritje gemaakt, de eerste rit vond plaats onder begeleiding van Wijkagent Kevin van der Waard die aanwijzingen gaf over hoe je met zo’n ding rijdt. Van een ervaren taxichauffeur leren we ook veel en de komende dagen wordt er nog meer geoefend.

Heel bijzonder was dat diezelfde vrijdag al de eerste aanvraag voor vervoer binnenkwam. Zo had vrijwilligster Rianne van Wingerden de primeur om chauffeur te zijn van de eerste betaalde rit!

 

We gaan de komst van de Naobuurtbus nog officieel vieren en combineren dat met het 5 jarig bestaan van Naobuur. Naobuur is van start gegaan op 7 april 2015 en werd op 28 december 2018 een Stichting.
Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.