Activiteiten Bibliotheek i.s.m. Naobuur in Vledder in het najaar

De Bibliotheek in Vledder en Naobuur organiseren de volgende activiteiten in het najaar:

11 september
Drents Veurlezen  14.00 – 15.00 uur door Neeltje Visser en Luuk Groen. Drèents, een mooie taol. Liekt het oe mooi, um een gezellig Drèents uurtie te beleven, kom dan 1x in de maond naor de bibliotheek. Onder het genot van een koppie koffie of thee mit wat lekkers, gaore wij mit mekaer praoten en lustern naor mooie verhaelen.

14 september
Van 14.30 – 16.00 uur in de Week van Lezen en Schrijven.
Ria Westerhuis , dichter uit de Wijk, schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in “de streektaal van de Reest”. Haar onderwerpen zijn divers. Natuur, vergankelijkheid, nostalgie, liefde maar ook humor zijn thema’s die ze verwerkt in haar gedichten. Ze won de 1e prijs voor een gedicht bij twee oude historische filmpjes bij het Noord Nederlands Filmfestival in 2013, de Ommer poëzieprijs 2020 en in 2021 ontving ze de Culturele Prijs van de gemeente De Wolden. 
Tijdens deze middag leest ze voor uit eigen werk en gaan we aan de slag met het schrijven van een gedicht.

5 oktober
Van 15.00 – 16.30 uur geeft Marijke Zwanenburg in de bibliotheek in Vledder een workshop “collage maken”. Een kunstcollage maken is inspirerend om te doen! Je kunt daarbij vanuit een thema werken, een kleur of een vorm. Allerlei materialen gebruiken (landkaarten, ansichtkaarten, tijdschriften, tekeningen, karton etc.). Scheuren, vormen knippen, iets bedekken, of kiezen voor open vormen. Herhalen, of bedekken. Een surrealistische, figuratieve of abstracte collage maken. Kortom een rijkdom aan mogelijkheden. Aanmelden kan via marijkezwanenburg.nl

Tags: geen tags

Add a Comment

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.