Aanmelden voor vrijwillige inzet bij Opvang Vluchtelingen in Vledder

Zoals u wellicht in het nieuws hebt meegekregen is er tussen 19 en 27 mei in Vledder een tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen gerealiseerd. Dit om de druk in Ter Apel wat te helpen ontlasten. Het COA is hier de leidende organisatie. De gemeente ondersteunt bij organisatorische zaken in de directe omgeving. De toezicht wordt gehouden door de beveiling. Het Rode Kruis ondersteunt bij alle praktische ondersteuning, hand- en spandiensten ter plaatse.

De locatie is ingericht voor 100 mensen. De meeste mensen zullen daar de dag wat doorkomen door wat rond te wandelen, een praatje, een spelletje en vooral veel via sociale media kanalen contact houden met bekenden. Er zijn ook gezinnen met kinderen. Oa. vanuit WMW-jongerenwerk (waar kan in samenwerking met anderen) zullen we komende week een paar dag-breek-activiteiten aan bieden.

Wilt u zich vrijwillig inzetten?

Ja dat kan. Heel graag zelfs.

  • Als u even tijd hebt en wat wilt doen, dan kunt u naar de locatie toegaan. Hier kunt u zich melden bij iemand met een hesje van het Rode Kruis / Ready to help. Zij leggen u uit wat ter plaatse gedaan kan worden.

 

En vervolgens installeert u via de Playstore de app > Tools2Go (van het Rode Kruis).

Op deze app vindt u vervolgens onder ‘opvang’ de activiteit OEK opvang Vledder.

Na dit aangeklikt te hebben kunt u zich op datum en tijdstip aanmelden voor uw inzet. Vervolgens meld u zich op de locatie.

 

  • Mocht u twijfelen of hebt u vragen, dan kunt natuurlijk ook contact opnemen met welzijnmw. Ook wanneer u iets wilt doen in actieve zin. Bijvoorbeeld een spel- en doe-activiteit. Hiervoor kunt u zich bij mij aanmelden via e-mail: w.hoff@welzijnmw.nl

Hartelijk dank voor uw mogelijke inzet!

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.